loden letters5

Handletters, drukletters, zetletters in lood.

Handletters worden gebruikt op typografische drukpersen zoals de Heidelberg Degel (Platenpress) en oa. ook verschillende cylinderpersen. Typodruk is bij velen populair omwille van het artisanale karakter dat het tegenwoordig heeft.  

Handletters bestaan in heel veel types en formaten. De meest gekende types zijn bijvoorbeeld Helvetica, ook wel Gotisch schrift genoemd en Garamond, ook wel Romaans schrift genaamd. Formaten gaan van bijv. 4pt tot 48 punt. (1 pt = 0,355 mm)
Klik op een letter van het alfabet. Een tweede scherm zal zich openen met een overzicht van alle beschikbare lettertypes die beginnen met deze letter.

Indien u naar een specifiek lettertype op zoek bent, en u vindt dit niet in de onderstaande lijst ... Mogelijks kunnen we het gevraagde lettertype toch vinden of een lettertype dat heel dicht aanleunt bij wat u zoekt.

Sommige lettertypes zijn in beperkte voorraad en kunnen nu online besteld worden, maar het merendeel van de mogelijke lettertypes wordt nog op vraag geleverd. We hopen de komende jaren onze voorraad van lettertypes te kunnen uitbreiden.

Speciale tekens kunnen nu online besteld worden, zie de speciale tekens pagina.